Gamecon - pche to je pro děcka!

Schválně, co se vám vybaví při slově Gamecon?

Mistrovství v Dračím Doupěti?
Desítky divných chlapců, co neumí používat sprchu a baví se jen o vraždění skřetů?
Akce pro děcka v elfích pláštích?

Asi to tak nějak bude, což? Kdyby se psal rok 1998 musím s vámi souhlasit ve všech bodech obžaloby. Kdyby se psal rok 2003, snažil bych se vám to vymlouvat, ale měli byste stejně pravdu. Kdyby se psal rok 2007, už bych vám řekl, že všechno je jinak (ačkoliv ještě všechno jinak nebylo :). Teď, v roce 2010 vám s radostí řeknu, že nad Gameconem stojí za to uvažovat jako o akci...

Kde si můžete zahrát desítky rpg her, které si jinak těžko zahrajete!
Kde si můžete odskočit do deskoherny na prověřené fláky i novinky!
Kde si můžete zahrát spoustu akčních skopičin!
Kde můžete zakalit s lidmi, kteří umí používat sprchu, bavit se o zajímavých věcech a pařit!
Kde to bude dost v pohodě!

Čtyři dny pohodové zábavy, zajímavých příležitostí si zahrát široké spektrum her a především šance zažít kultovní akci!

Jenže, co když to tak není? Co když si to všechno jenom maluju, protože jsem vlastně jedinec, vyděděný většinovou společností, který potřebuje vyměnit jednou za čas kravatu za pobyt mezi podobně postiženými?

A jsou ty hry opravdu pro děcka? Vlastně mám dojem, že ani ne, protože tam jezdí mnohem méně a méně nových tváří každý rok. I přesto, že se organizátoři každý rok snaží dělat více a více. Spíše tam jezdí i starší a starší hráči, kteří začali na DrD a pokračují v ostatních zábavách. Dělají to blbě nebo ne? No asi jo, protože na Festival Fantazie jezdí stále více a více lidí, kteří jsou taky geekové, na Pragocon jezdí davy nových a nových 13ti letých fanoušků anime a Harryho Pottera.

Tak v čem je tedy ten důvod, proč si všichni spojujeme Gamecon především s těmi výše jmenovanými důvody v záhlaví? Jsou to jen zakořeněné předsudky, neochota ke změně nebo animozita, kterou nevidím? Nebo ještě něco jiného?

Já chci otevřít polemiku, protože je mi líto, že na akci zaměřenou jen na hry a hráče nejezdí hráči a dokonce mají pocit, že ta akce není pro mě. Víte, já jezdím na Gamecon už 16 let, prožil jsem několik jeho genezí a stále je to akce, bez které si neumím představit léto. A to jsem normální smrtelník (nikoliv geek :), mám přítelkyni a nejsem abstinent. To může znamenat jen jediné - buď jsem divnej týpek v elfím plášti, co žere DrDo a nebo bude kouzlo někde jinde. Co myslíte?
Autorská citace #81
26.6.2012 15:22 - sirien
a proč myslíš, že tu akci pořád ještě někdo dělá. Kvůli RPG a deskovkám? Nebuď naivní...
Autorská citace #82
27.6.2012 08:07 - Almi
Oranžový Traktor píše:
Almi rikal, ze se na gameconu dobre chlasta. Hm.


..tohle je neveřejná informace! :-)))

Ale každopádně se budu účastnit, hodně se těším a mimo (mé tradiční Pánování dračáku - dokonalá škola pro DMa) jsem jakkoli k dispozici pro většinu špatností.

Gamecon je totiž už několik let po sobě jedna velká Jízda, kdy na spánek moc času nezbývá (chudák Beltar loni.. :-))
Autorská citace #83
27.6.2012 14:14 - sirien
Zajímavý, já se tam obvykle vyspim naprosto na pohodu... pravda že Almi a Beltar občas chodí okolo a nesrozumitelně blábolí něco o nějakých nočních poradách a Shako se z nějakého důvodu nemůže celej den zastavit, ale fakt nevim proč - si člověk brzo ráno, tak kolem desáté, vstane, udělá si snídani, pokecá s lidma, pak se věnuje nějaké troše organizace (ideální je najít Shaka a říct mu co je potřeba zařídit) nebo hraní, kecá s lidma, sem tam dá nějakou deskovku, večer si zachlastá, de spát...
Autorská citace #84
27.6.2012 14:54 - Shako
Shako to ma jako plne herni akci, takze vstava rano na herni blok a chodi spat, az vsechn vecerni bloky skonci, pokeca s lidma a pripravi vse na dalsi den. :) Flakat se muze az Gamecon skonci, coz taky vetsinou stoji za to... :)
Autorská citace #85
27.6.2012 15:55 - Beltar
No a chudák vypravěč DRD do dvou ráno řeší jak bude vypadat dobrodružství, které se bude zítra hrát. Ráno vstává před prvním blokem, na něm se teprve probouzí a snídá, pak má oběd, druhej blok, večeři, třetí blok, porada o postupujícíh, porada o dobrodružství na další den, jsou 2 hodiny ráno a jde se spát.
Autorská citace #86
27.6.2012 15:58 - Merlin
Almi píše:
Ale každopádně se budu účastnit, hodně se těším a mimo (mé tradiční Pánování dračáku - dokonalá škola pro DMa) jsem jakkoli k dispozici pro většinu špatností


:)) i Merlinovi jsi případně k dispozici?
Autorská citace #87
27.6.2012 18:19 - Shako
Beltar píše:
Ráno vstává před prvním blokem, na něm se teprve probouzí a snídá, pak má oběd, druhej blok, večeři, třetí blok,


Delam to stejne, jen vetsinou vic hraju nez organizuju. :-) Ale uznavam, ze ty snidane na ranim bloku uz jsou trosku tradice, ale prekvapive nas tam moc neni. :-D

sirien píše:
Shako se z nějakého důvodu nemůže celej den zastavit,


Se neflakam a hraju, kdyz je to gamecon, ne? Na pokec je cas, az skonci vsechny herni bloky. :)
Autorská citace #88
28.6.2012 11:21 - Almi
Merline, chlape, si piš, že na Tebe se těším! Koukej dorazit a udělej si čas až do pondělka brzo ráno, jinak přijdeš o to nejlepší! :-)
Autorská citace #89
5.7.2012 08:35 - VikingHyky
Zdar,
plánujete si někdo dovést armády na D&D minis? Popřípadě na výměny?

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Petr ´Jezevec´ Pouchlý

Vyprávění v rolových hrách se věnuji již 17 let, přičemž posledních sedm let se orientuji především na tvorbu larpů. Stál jsem jako organizátor za desítkou conů, konferencí Odraz a další spoustou drobnějších akcí, včetně nemála mezinárodních.

Krom organizování larpů a čtení rpg knih kultivuji ...více
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.087012052536011 secREMOTE_IP: 3.15.219.217